Below is a list of Bioinformatics or Bioinformatics-related courses curently taught accross the universities in Romania. (If the language of the course is Romanian, we give the title and details of the course in Romanian).
If you know of a similar course that does not appear below, please contact us at contact [at] rsbi [dot] ro , to update our list.

„Bioinformatica aplicată în Biologia Structurală”, part of BSc. in Biology and Biochemistry, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi.
Taught by: Marius Mihășan, Conf. Dr. Habil., marius.mihasan [at] uaic [dot] ro
Link: https://mail.uaic.ro/~marius.mihasan/teaching/teaching_ro.html
Details:
„Cursul isi propune iniţierea studenţilor în cunoaşterea structurii proteinelor şi acizilor nucleici precum și crearea deprinderilor necesare utilizării calculatorului pentru vizualizarea şi editarea fisierelor cu structuri proteice. Cursul este structurat pe următoarele capitole:1. Introducere in organizarea structurala a macromoleculelor biologice. Metode de elucidare a structurii tridimensionale a proteinelor si aciziolor nucleici
2. Legatura secventa-structura. Alinieri locale si alinieri globale. Clasificarea structurala a proteinelor – baza de date SCOP. Domenii inalt conservate – baza de date CATH.
4. Fisiere .pdb si baze de date cu structuri proteice
5. Vizualizarea si manipularea macromoleculelor biologice
6. Predicția computerizata a structurii tridimensionale a proteinelor
7. Andocarea moleculara”

„Bioinformatica”, part of an MSc. programme at West University Timișoara.
Taught by: Prof. Dr. Adriana Vetuța Isvoran, adriana.isvoran [at] e-uvt [dot] ro

„Bioinformatică aplicată în cercetarea biomedicală”, part of MSc. in Molecular Genetics, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi.
Taught by: Dr. Călin Lucian Maniu, cmaniu [at] uaic [dot] ro
Details: „Inițiere în limbajul de programare PERL pentru bioinformatică. Înțelegerea conceptelor fundamentale de programare și implementare a unor algoritmi. Studii de caz folosind PERL cu aplicații în cercetarea biomedicală. • Bazele de date biologice și utilitatea lor în cercetarea biomedicală • Identificarea și extragerea informațiilor din bazele de date biologie, exploatarea lor în cercetarea biomedicală.”

„Algoritmi în bioinformatică”, part of a BSc. programme at Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica, București
Taught by: Prof. Dr. Ing. Cătălin Buiu, catalin [at] buiu [dot] net
Details: „Cursul este conceput pentru a furniza o introducere în istoria, motivaţiile, cele mai importante concepte, probleme actuale de cercetare si algoritmi din bioinformatică. Acest curs oferă studenţilor în automatică o introducere in domeniul biologiei moleculare si a rezolvării asistate de calculator a problemelor aflate în faţa cercetătorilor în domeniul biologiei si chimiei. Accentul este pus pe înţelegerea şi utilizarea acestor algoritmi şi unelte specifice bioinformaticii în probleme reale, dificile si interesante, probleme de zi cu zi în cercetarea biologică. Obiectivul final este de a pregati studentul pentru o cariera în bioinformatică.”

„Bioinformatics”, taught in English at BSc. level in „Calculatoare si Tehnologia Informatiei, Ingineria Informatiei, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, Universitatea Politehnica Bucuresti.
Taught by: Dr. Paul Gagniuc and Dr. Ing. Bujor Pavaloiu, paul_gagniuc [at] acad [dot] ro, klingo_w [at] yahoo [dot] com
Details: „În acest curs, se descriu concepte și metode fundamentale în bioinformatică, un domeniu aflat la intersecția intre biologie si sistememe de calcul. Include o gamă largă de subiecte, inclusiv analiza de secvențe (ADN/proteine), omologie de secvențe și secvente motiv, predictie de gene noi, adnotarea genomului, analiza structura a secventelor ADN/proteinelor, genomică, analiza SNP, rețele/sisteme biologice și prezentarea de cunoștințe biologice. In prealabil, cursul necesita cunostinte avansate pentru unul din urmatoarele domenii: informatică, matematică, științe biomedicale cantitative, bioinginerie, biotehnologie sau biostatistica aplicata.
Cuvinte cheie: genetică, genomică, lanțuri Markov, modele ascunse Markov, Sabloane ADN, algoritmi genetici, retele neuronale, aliniamente de secvență.”